Saturday, July 01, 2006

Cuba café


Hamnade på Cuba café i fredagskväll. Tidigare har här varit ett orangeri och fjärilshus. Det höga taket med ljusinsläpp finns kvar, växtlighet slingrar sig högt upp på takbjälkarna. En och annan fjäril kanske har övervintrat men annars är varje detalj som hämtad från Kuba. Härlig atsmosfär även för en salsaanalfabet som jag själv.

Foton: José

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Jag behöver en ingång här, vad är Cuba Café för nåt ställe? Och fjärilshus och orangeri? Nu blir jag ju riktigt nyfiken!!

12:05 AM  
Blogger josé said...

Sorry, blev ett lite mystiskt inlägg om man inte bor i Malmö :). Cuba café ligger i Folkets Park i Malmö. I Folkets Park finns förutom nöjespark, djurpark även ett stort terrarium. Tidigare fanns även ett orangeri och fjärilshus (har tyvärr aldrig varit där själv. Detta fjärilshus byggdes förra sommaren om till kubansk restaurang och café, med lyckat resultat. En dekadent schabbighet ger en känsla av att cafét alltid har legat där. Ljusinsläppet och värmen gör att det känns helt naturligt med citron och tomaplantor hängande från taket. Allt är framtaget med hjälp av scenograf och ljusexpert, ja förutom folket som strömmar till. Ett av Malmös bästa ställen i sommar!

9:05 AM  

Post a Comment

<< Home