Tuesday, July 04, 2006

Brun tisdag


Ja, myran utmanar till fotofärgvecka, så kul. Jag skyndar fram med kameran och försöker fånga lite skumt kvällsljus på min betel bricka, inköpt utanför Chiang Mai.

Imorgon är det grå/svart tema och min kamera är utlånad till hantverkarna som renoverar vårt badrum, hmm får väl be dem ta några snygga spackelbilder i värsta fall.


2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Snyggt! Jag är väldigt förtjust i karvat och utsirat trä. Men vad är en betel bricka? Och Chiang Mai, ligger det i Vietam eller Kina? (f'låt min okunnighet här:)

12:09 AM  
Blogger josé said...

Jag är inte bara en slowblogger jag är även en shortblogger ;). Chiang Mai ligger i norra Thailand, jag förälskade mig i områdets trähantverk och textilier när jag var där och skrev examensarbete i socialantropologi för länge sedan. Betelbrickan är halvantik och där finns små fack där man förvarade ingredienserna till en slags tuggtobak-betel. Om jag minns rätt joxar man ihop blad från betelbusken, aracannötter och limesaft och tuggar. Ibland kan man se foton på gamla människor från sydostasien med svarta/mörkröda tänder. Då har de tuggat betel!

9:18 AM  

Post a Comment

<< Home