Sunday, July 16, 2006

hot town summer in the city, Hästhagen: part 1



Gick en sväng kring gamla favviskvarteren Hästhagen/Davidshallstorg i Malmö. Innan vi flyttade ut på landet bodde vi först på Helmfeltsgatan sedan på Erikdahlbergsgatan under några år. Här ligger en skön blandning av secondhandaffärer, nya kläddesigners, gallerier, bokantikvariat, keramiker, antikvitets/möbelaffärer. Möbelbutiken Repris på Fersens väg säljer inredning från 50-tal och framåt. När jag tittade in låg tonvikten på 60- och 70-tal, en läcker orange manchesterfåtölj kanske kan vara något?
Viker man av runt hörnet in på Helmfeltsgatan springer man på Möbeldepån med samma inrikting kanske med något mer porslin, glas och bestick från 50-, 60-tal. Längre fram på Helmfeltsgatan ligger Spira
textilverkstad som drivs av Li Aronsson. Jättefina på textiltryck på väskor, brickor, klänningar och t-shirts för både vuxna och barn. Sedan ligger små gallerier och bokantikvariat huller om buller med tapetserare och krukmakerier. Uppe vid hörnet av katolska kyrkan på Erikdahlbergsgatan ligger en ny keramikverkstad/butik - Formbart, tror att den drivs av Gunilla Wallin. Tidigare hade Thomas Drejare sin verksamhet i denna lokal.

På Kastellgatan en tvärgata mellan Erikdahlbergsgatan och Helmfeltsgatan har det öppnat ännu en inredningsbutik som heter precis en sån med inredning och kuriosa, mycket 50-, 60- och 70-tal även här. Fina tyger och härliga plastprylar. Precis en sån säljer även genom tradera.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Tack snälla för de här tipsen, skall genast bokmärka!! Det är ju såna här ställen man vill hitta när man kommer som "turist" i ny stad:) Inte Hemtex och Lindex:(

11:15 PM  
Blogger josé said...

Jamen kul att du gillade tipsen. Du vet jag har sparat många av dina länkar...

10:51 AM  

Post a Comment

<< Home