Monday, May 22, 2006

Mölle by the sea


Möhippa i Mölle lät som en strålande idé och det var det också. Förutom vädret, som givetvis var lite trilskt. M var så tålmodig och duktig. Hon drejade som en, ja en riktig krukmakerska. Mölle krukmakeri där vi höll till och som drivs av Lisa Wohlfart hade så snygg keramik. Krapperupsstjärnan från Krapperups slott är säkerligen uråldrig men som dekor på Lisas keramik känns den märkligt nog väldigt modern, eller i varje fall tidlös. På krukmakeriet fanns urgod lunch och som tur var ett stort växthus vi satt och kurade i eftersom regnet rent ut sagt pissade ner.

Fina tappra M bara log och strålade som en sol när vi tvingade henne att posera på klipporna vid havet i randig möllebaddräkt. Jag skäms att säga det men vi tvingade henne att bada i havet när vi andra stod och hackade tänder. Gode gud låt henne inte få lunginflammation till bröllopet om en vecka. Hmm, jaja. På tal om ingenting visste ni förresten att tjejerna bakom klädmärket Maderakka är från Mölle. Strosade omkring på pittoreska små gator och där finns liksom inte så många affärer men helt plötstligt dyker världens största skyltfönster upp med enbart Maderakkakläder. Roliga kläder som man kan bära när man är gravid men också när man har sin normala storlek med eller utan mage, ja ni förstår. Kläderna säljs tex på TjallaMalla i Stockholm.

Måste berätta om huset i Mölle där vi var på kvällen. Det var byggt -45 och i princip orört sedan dess. Arkitekturen var genomsyrad av en fantastisk hollywoodaktig lyxig känsla, som hämtad ur en Humphrey Bogart film. Visst behövdes det renoveras men hoppas badrummet med guldduschdraperiet får vara kvar. Säger jag som bara har kakel i huvudet just nu pga förestående badrumsrenovering.

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Jag kikade lite på dina bilder på Flickr igår och jag antog att jag skulle få förklaringen här. Jag har lite svårt för möhippor, (gå utklädd på stan och sälja kyssar) men den här verkade ju vara helt i min smak:)
Krukmakeriet -helt fantastiskt.
Var bodde ni? Hemma hos någon eller hyrde ni huset med det fantastiska badrummet? Jag måste nog ta en tur till Mölle i sommar...

10:18 AM  
Blogger josé said...

Ja, det var en lugn möhippa, ingen föreslog knasiga kyssar som tur var. En av brudens väninnor hade precis köpt det maffiga huset i Mölle, därav badrumsbilderna. Så härligt. Fast jag skulle inte ha något emot att bo på Grand Hotell eller Hotell Kullaberg. Hojta om du åker till Mölle i sommar...

9:02 PM  
Anonymous Anonymous said...

Jag lovar...

9:10 PM  
Anonymous Anonymous said...

Du nu har jag hittat en butik i Götet som säljer vienamesiska lampor och de skickar inom Sverige. Lycka till!
http://www.indigogbg.com/1.html

8:23 PM  
Blogger josé said...

Goa du! Nu jäklar ska det beställas.

9:17 AM  

Post a Comment

<< Home